Objavljeno: 10. 08. 2021 - 12:09
Savjeti za kupovinu nadmadraca
 

NADMADRAC OD MEMORIJSKE PJENE

Nadmadraci od memorijske pjene postaju sve popularniji na tržištu zbog brojnih razloga. Koje su zapravo vaše potrebe kada je riječ o udobnosti spavanja? Je li vaš trenutačni madrac postao premekan i ne pruža vam potrebnu tvrdoću i podršku, ili je jednostavno prestar i pohaban? Brojni su razlozi zbog kojih ljudi žele novi madrac, no često nije nužno zamijeniti madrac ili cijeli krevet. U takvim slučajevima dobro je razmotriti kupovinu nadmadraca od memorijske pjene, što je mnogo povoljnija opcija nego nabavka potpuno novog madraca. Nema razloga da trošite velike svote novca ako to nije nužno.

Kada je riječ o nadmadracima od memorijske pjene, nekoliko je faktora koje je potrebno pažljivo razmotriti. Najvažniji su debljina nadmadraca, gustoća pjene, cijena i trajnost.  Nadmadraci mogu učiniti čuda za vaše tegobe i bolove, nemirno spavanje i prevrtanje u krevetu, te vam omogućiti maksimalnu udobnost i okrepljujuć san. Takvi madraci savršeno pristaju na vaše postojeće madrace, te mogu vaš sadašnji krevet transformirati u potpuno novo iskustvo i omogućiti vam do tada teško zamislivu udobnost.

Mnogo je proizvođača nadmadraca od memorijske pjene, pa ako planirate kupovinu, isprobajte ih što je više moguće, kako biste osjetili razliku između razičitih modela i robnih marki. Obratite osobitu pozornost na trajnost i kvalitetu izrade. Ako pronađete model koji je značajno jeftiniji od sve konkurencije, vjerojatno je da takav nadmadrac ne zadovoljava kvalitetom.

GUSTOĆA VISCO PJENE

Gustoća visco pjene (drugi naziv za memorijsku pjenu) je također važan faktor u razmatranju. Generalno, što je pjena gušća, bolje je kvalitete. Memory pjena korištena u proizvodnji sistema za spavanje je klasificirana u nekoliko kategorija upravo prema gustoći, tako da 40 kg/m³  spada pod Basic Memory Foam, 50 kg/m³ High Quality, 60 kg/m³ Super High Quality, 80 kg/m³ Premium Quality.

Također obratite pozornost da je vaš novi nadmadrac od memorijske pjene dovoljno debeo da njegova kupovina ima smisla te da postiže sve dobrobiti koje smo naveli na početku. Na tržištu dolaze u različitim dimenzijama, a debljina varira od svega nekoliko centimetara do deset centimetra pa i više. Odluka naravno ovisi o stanju vašeg trenutačnog madraca, ali i drugim faktorima (za što ćete sve koristiti nadmadrac, hoćete li ga često premještati, nositi na putovanja  i sl.). U svakom slučaju isprobajte ih više i pronađite onog idealnog za vaše potrebe.

Izvor: https://populararticles.co/valuable-tips-for-memory-foam-mattress-pads/

Foto: Pixabay.com

Moglo bi ti se svidjeti:
Poveznice:
madraci
  Inspiracija i novosti - Sve