Objavljeno: 03. 09. 2021 - 5:54
Kreativne ideje za bojanje zidova
 

MODERNO BOJANJE ZIDOVA

Većina ljudi htjela bi oživjeti svoje unutarnje zidove s nekom šarenom bojom, ali previše se boje napraviti pomak od klasične bjelkaste. Vlasnici stanova pribojavaju se kako se "hrabriji" izbor boja možda neće podudarati s bojom namještaja.

Bojanje vaših zidova osnovni je element dizajna i može poboljšati svaku sobu uz relativno mali trošak. Vaš namještaj i umjetnička djela mogu poprimiti novi izgled samim bojanjem zidova.

Najbolje boje za zidove

Dakle, prvo pitanje koje možete postaviti je kako odabrati pravu boju? Ispod su neke preporuke koje će vam pomoći pri odabiru.
Prva preporuka je odabir neutralne boje. Umjesto da za svoj prvi projekt odaberete bogate, duboke boje, vjerojatno ćete se ugodnije osjećati s neutralnom bojom, poput bež ili sive, koje se nećete brzo zasititi.

Unutarnje boje zidova

U trgovini s bojama suočit ćete se s velikim izborom uzoraka boja - stotinama verzija osnovne bež i sive boje koje možete izabrati. Stoga prije nego što posjetite lokalnu trgovinu boja, razmislite o ovim koracima o odabiru odgovarajuće boje za vas.

Bež boja za zidove

Ako vam se sviđa osjećaj tople i ugodne sobe - pomislite na kamine, smeđu kožu i zalaske sunca - tada ćete poželjeti početi s bež tonom.
Sada uzmite u obzir svoj namještaj i pribor. Koje boje vidite? Ako imate puno crnog ili tamnoplavog, možda ćete htjeti odabrati bež s narančastim ili ružičastim tonovima kako bi izgled ostao topao. Ako imate namještaj smeđe ili crvene boje, odaberite hladnije bež s pepeljastim tonovima kako biste izbjegli ‘pregrijavanje’ sobe.

Siva boja zida

Ako više volite hladniji i prozračniji izgled - krom, staklo i nijanse ledeno plave - tada odaberite sive tonove. Primijetit ćete da svaka siva ima podtonove. Neka će imati plave ili boje lavande; druga može imati zelenu ili čak tračak ružičaste boje.
Koristeći gore navedene upute, identificirajte glavne boje namještaja i pribora u prostoriji. Koristite zelenu ili ružičastu nijansu sive boje s hladno toniranim namještajem kako bi se izbjegao osjećaj hladnoće. Koristite plave nijanse ili boje lavande u sobama s namještajem toplijih boja.

Zelena boja za zidove

Ako se niste odlučili između bež i sive, tada je najjednostavnija boja za rad zelena. Prigušeni ton zelene učinit će je vrlo lakom za boravak i bit će komplementarna s većinom paleta boja.
Bojanje vaših soba unijet će završni dizajnerski pečat u vaš dom!

Foto: https://pixabay.com/photos/painter-paint-house-indoor-2247395/
Izvor: https://populararticles.co/revitalize-your-interior-walls/

Moglo bi ti se svidjeti:
  Inspiracija i novosti - Sve