Objavljeno: 18. 06. 2020 - 10:15
Casa Bautista - luksuzna vila u tropskom raju
 

Casa Bautista je luksuzna vila arhitektonskog studia Productora smještena na plaži u rezervatu Sian Ka’an – kutku Meksika koji je poznat po svojim prirodnim ljepotama. Objekt je u potpunosti pokrenut solarnom i energijom vjetra, te svojim gostima pruža “održivi luksuz”. Potopljena u džunglu, uzdignuta betonska konstrukcija pruža sjajan pogled na zeleno tropsko raslinje i Karipsko more.

Spiralno stubište vodi s prirodnog terena na glavni kat, koji sadrži pet soba za goste, kao i zajedničku blagovaonicu, te privatni jacuzzi. Stubište se nastavlja prema krovu gdje bazen, vanjska kupaonica i odvojeni prostor za roštilj. Boravak na krovu pruža osjećaj kao da lebdite iznad džungle. Productora objašnjava da je za projekt odabran beton sa dodatkom plavih tonova, za koji se čini da tijekom dana mijenja svoj izgled – poprimajući prirodni odsjaj, prelazeći s oceansko plave na crvenkasto-ružičastie boje zalaska sunca.

Beton je kontrastiran i nadopunjen uporabom drva, što pruža osjećaj topline kompletnim projektom. Za velike terase korišteno je drvo iz lokalnog izvora koje imaju sklopivi mehanizam koji štiti objekt od uragana. “Podizanjem i spuštanjem ovih teških elemenata na fasadu, otvorena i prozirna rezidencija pretvara se u robustan zatvoreni okvir”, objašnjavaju arhitekti.

Vila može primiti do deset gostiju, dostupna je za najam, i organizaciju posebnih događaja, uključujući vjenčanja. Boravak uz punu uslugu uključuje tri obroka dnevno s osobljem koje je na raspolaganju za kupovinu, kuhanje i čišćenje.

Fotografije: Onnis Luque 

Izvor: Designboom.com

Preuzeto s: Mojstan.net

 

  Klikni na pojedinu sliku za povećanje

 
 
Moglo bi ti se svidjeti:
  Inspiracija i novosti - Sve